Gister zat ik in een heel klein dorpje in Limburg maar daardoor ook in een hele vette studio. Kink studio, de studio van Thimo Gijezen, die nog twee weken op dit plekje bestaat en dan gesloopt wordt. Niet de studio met alle instrumenten, er staan hier echt bizar coole dingen, maar de ruimte waar het nu in zit. De studio zal sowieso ergens verder doorgaan maar waar is nu nog niet duidelijk.

Anyway. Hier is mijn verhaaltje over mijn belevingen in de studio.

De avond van tevoren kon ik lekker bij Sharik crashen waardoor we al in de buurt waren en ik niet om 7.00 vanuit Den Haag moest vertrekken. We konden lekker ontspannen opstaan, douche en ontbijten. In theorie had ik heel ontspannen kunnen zijn. Maar ik zat me daar een portie te zweten. Toch maar even inzingen, althans proberen, en gitaar loopjes oefenen.

Aangekomen in de studio begonnen we met een kopje thee (hoezee voor thee!) en maakte ik kennis met Thimo, degene die alles zou gaan opnemen, mixen, produceren en die toen nog niet wist dat hij zelf ook te horen zou zijn op het liedje! Maar daarover later meer!

We begonnen met het opnemen van de gitaar, ik schopte mijn schoenen uit en er werden drie microfoons deskundig om me heen gezet waardoor ik precies zo moest blijven zitten zoals ik zat (blijft lastig dat stilzitten).

Take 1, een van de drie mics toch maar even anders zetten, oh wacht dan moet die andere ook anders staan want ze moeten precies drie keer de lengte van… op een gegeven moment haakte ik af dus hij zei niet letterlijk banaan maar laten we banaan zeggen zodat het verhaaltje leuker wordt… van een banaan van elkaar afstaan.

Take 2, mics toch weer anders…

Take ongeveer 19 maar het kan ook iets meer of minder zijn, deze was bruikbaar! Even terugluisteren… wat wordt je daar onzeker van. Elk klein dingetje hoor je… Maar ik speelde op clicktrack, dit betekend dat ik in het tempo van het liedje (in dit geval 115 BPM) een heel vervelend bliepje hoor op elke tel, gelukkig had Thimo ervoor gezorgd dat het een aangenaam bliepje en was ik redelijk in de maat het hele nummer lang. OK, nog een of twee keer opnemen en dan kiezen we daar wel steeds de goede stukjes uit. Met zweterige handen speelde ik de laatste paar noten.

Gitaar opname CHECK, nu de zang nog… oh boy.

Na gezellig samen met Thimo te hebben ingezongen (hij op ukelele, ik op gitaar en zang) was het tijd om de vocalen op te nemen, zoals ze dat zo mooi zeggen.

En ik moet eerlijk zeggen, volgens mij ging het wel ok, natuurlijk voor de zekerheid nog een paar extra opnemen en daarna terugluisteren en beslissen welke delen overnieuw moesten en welke juist goed waren. Na de paar stukjes nog een keer over te hebben gedaan beluisterde we het nummer in zijn geheel. Eigenlijk vonden we het nog een beetje saai. Dus kwam Thimo met het idee een ukelele erbij toe te voegen en misschien ook een tweede stem. Thimo zong hem voor en ik vond hem zo mooi dat ik zei dat hij het moest doen! Dus zo zat Thimo in het opname hok en ik achter de schuifjes. Uiteindelijk hebben we er ook nog een tamboerijn bij toegevoegd en zo leek hij wel klaar…

Dus ik ben super benieuwd hoe hij afgemixt gaat worden, want ik ben er nu al best wel trots op! Dus stay tuned en zodra hij af is. Zal hij overal op social media worden gespammed ;).