Er is eindelijk nieuws over mijn stem! En nog beter, het is goed nieuws! Na bijna 7 weken met pijnlijke stembanden te hebben rondgelopen heb ik eindelijk de hulp gekregen die ik nodig had! Een KNO arts/ stemdokter samen met een stemlogopediste maakte een filmpje van mijn stembanden (hier heb ik jammer genoeg geen foto van gekregen voor aan de muur thuis). Hierop was te zien dat mijn stembanden er goed uitzien (Jeej, I’m pretty on the inside), maar ook dat ze niet goed sloten. Volgens de logopediste was dit heel gemakkelijk te verhelpen dus ze wilde meteen een afspraak maken. Sterker nog ik mocht de volgende dag al terug komen om oefeningen te doen!

De volgende dag kwam ik bij de logopediste en na een korte introductie begonnen we meteen met de oefening:

Men nemen een glas met een laagje water en een glazen rietje.
Men zet het glazen rietje schuin met alleen de onderkant in het water en men begint de bellen te blazen met een oe klank gedurende 1 minuut.

That’s it! Gewoon een beetje bellen blazen! En het werkt! Natuurlijk is mijn stem nog niet helemaal de oude maar hij begint weer terug te komen!!!

Doordat het nu weer beter gaat met mijn stem konden we eindelijk de Franse campings mailen.
We hadden een mailtje gemaakt met de Franse, Engelse en Nederlandse teksten. Boven het mailtje stond heel netjes in het Frans dat je naar beneden kon scrollen voor de Engelse en Nederlandse tekst…

Pas een paar uur nadat alle mails verstuurd waren realiseerde ik me dat mensen die de brief in het Engels of Nederlands willen lezen de eerste zin in het Frans waarschijnlijk niet lezen/kunnen lezen… ach, als ze het maar begrijpen.

Dus nu wachten op antwoord!