Deze week ging vooral om het checken of we nog op de goede weg zaten. Wat hebben we allemaal al gedaan, wat nog niet en wanneer kunnen we dat dan wel doen.

Omdat ik nog steeds niet veel kan zingen door mijn stem/keel en ik maandag pas weer een afspraak heb bij de KNO-arts (en logopedist, super fancy), lopen de plannen voor Frankrijk een beetje in gevaar. Wat als ik dan nog steeds last heb van mijn stem/keel, kan ik dan wel zoveel dagen achter elkaar zingen. Elke keer denk ik dat zien we dan wel. Maar de tijd gaat jammer genoeg sneller dan ik had gedacht. Zo dacht ik ook dat ik op tijd mijn stem weer zou hebben om de single op te nemen… Deze opnames zijn jammer genoeg nu uitgesteld… Dus hopelijk krijgen we alles nog op tijd af!

Om mijn hoofd even van standje zorgen te halen, ging ik kijken naar wat wel goed ging. En zo zag ik een webinar van Ari Herstand, de schrijver van ‘How To Make It in the New Music Business’ over dé 26 to do’s voordat je een single of cd uitbrengt. Nou zijn wij daar natuurlijk ook mee bezig dus leek me interessant om te bekijken. Ik zal je de hele lijst besparen, vooral omdat sommige niet gebruikelijk zijn in Nederland (rechten aanvragen enzo). Maar hier zijn een paar highlights:

 • Creëer op je computer één folder waar alles in staat. (I’m working on it)
  • Alle lyrics van de liedjes
  • Mp3’s van de liedjes
  • Hoge resolutie album hoes, met en zonder de tekst.
  • Promo foto’s
  • Promo teksten
  • Tekst document album credits
  • Korte en lange bio
  • Video’s
  • Behind the scenes video’s
  • Merchandise designs
  • Inlog informatie van alle social media site’s (natuurlijk niet de wachtwoorden)
 • Maak nieuwe PR foto’s (done!)
  • Zorg wel dat deze door een goede fotograaf worden gemaakt.
  • Weet welke stijl je wilt die past bij die liedjes.
 • Schrijf een nieuwe bio (done!)
 • Maak video’s (still in progress)
  • Ari vind dat tegenwoordig bij elk nummer een muziekclip moet zijn, ook al is dit alleen maar een lyric video.
 • Maak een website (done!)
 • Update alle social media platformen (done!)

En als laatste:

 • Merchandise! (working on it 😉 )
  • Whoehoe merchandise

Als ik zo naar dit lijstje kijk denk ik dat we aardig op weg zijn! Heeft iemand nog goede ideeën voor merchandise?