Een van mijn punten op het to-do lijstje voordat we naar Frankrijk gaan is een singletje opnemen…

Maar hoe doe je dat, een singletje opnemen? Ga je naar een studio en betaal je iemand heel veel geld? Of koop je opnames maken voor Dummies en ga je thuis met knopjes spelen? Voor tips, om thuis op te nemen, ging ik samen met Sharik en Jennifer langs bij Allart, frontman van Heavylight. Denk je nu wat is Heavylight? Heavylight is een band! Een hele goede band zelfs met ontzettend leuke liedjes! Luister maar naar het filmpje onder deze blog ;).

Terug naar het thee drinken en de opname tips. Ik had altijd het idee dat je alleen maar goede opnames in een studio kon maken. Maar Allart heeft thuis zijn eigen studio, neemt zelf zijn eigen demo’s en soms zelfs singles op. Super cool toch?!?! Maar hij bleef er redelijk bescheiden onder en zei dat het niet zo moeilijk is, gewoon een kwestie van de goede knopjes indrukken… Ik denk nog steeds dat het niet zo simpel is als hij zegt, maar het is zeker het proberen waard.

Naast de tips over het opnemen benadrukte Allart ook hoe belangrijk het in het begin is om zelf optredens te regelen. Dus…

Mail die kroegen.

Bel die zaaltjes.

En ga langs met je demo’s!