Het kan dat ik je afgelopen week gebeld heb met deze geweldige openingszin. Als dit zo is, dankjewel dat je opnam en niet meteen de telefoon neerlegde, als dit niet zo is, waarschijnlijk komt dit nog!

Voor de KRO-NCRV Radioschool waar ik nu mee bezig ben moet ik veel gebruik maken van mijn netwerk, gelukkig hou ik van netwerken en zit mijn telefoon vol met interessante mensen. Maar soms heb je meer nodig dan je netwerk, zelfs dan kan je vaak via je eigen netwerk door netwerken. Snap je het nog? Zoals dat spelletje ‘Handshakes’.

Het idee is dat je door middel van 5 mensen naar een beroemd/bekend persoon kan komen. Random voorbeeld: je wilt de Koningin van Engeland spreken. Dan beginnen we met de Koningin van Engeland, die kennen we niet dus kunnen we niet meteen bellen. Wie zou haar wel kunnen bellen? Onze eigen Koning Willem Alexander. Maarja, daar hebben we ook niet het 06-nummer van. Wie heeft dat wel? Minister-president Rutte. Wie heeft het nummer van Rutte? ‘Oh!’ roept dan iemand, ‘Ik ken nog wel iemand die in de tweede kamer werkt!’. En zo kom je via via via in contact met de Koningin van Engeland. Dit is niet iets dat je moet uitproberen! Dit was vooral een denk experiment, nu niet allemaal de Koningin van Engeland proberen te bellen, de arme vrouw.

Gelukkig hoefde ik gister niet de Koningin van Engeland te bellen, maar moest ik wel andere interessante mensen proberen te bereiken, dit om makkelijker, sneller en vooral creatiever te kunnen denken zodra je iemand nodig hebt voor de Radio!

Wat ook wel leuk is, doordat ik gister naar allemaal mensen een appje heb gestuurd, heb ik donderdag een koffiedate met iemand die ik al heel lang niet meer heb gesproken! Dus als je me helpt krijg je ook nog eens koffie! Goeie deal toch?

Even zonder dolle, vroeger vond ik het super spannend om mensen te moeten bellen. Ik kon zo verschrikkelijk ongemakkelijk zijn aan de telefoon, het gaat gelukkig nu al een stuk beter, maar het voelt nog steeds als een knop die je moet omzetten. En die spanning die je hebt tijdens het bellen, die ben je alweer helemaal vergeten zodra je je doel hebt bereikt!

PS: je kan nog steeds kaartjes kopen voor mijn optreden in Vlaardingen hierrrrrrrr!