De afgelopen twee weken was ik ‘even’ op vakantie. Om al het gedoe van zelf plannen te omzeilen, boekte we een srprs.me. IDEAAL! Hierdoor hadden we geen vakantiestress van te voren want je wist niet waarover je kon stressen.

We hadden alleen een kraskaart waar een post-it in zat met de tijd en op welk vliegveld we moesten zijn.

Dus daar sta je dan met je backpacks en je kraskaart. In de hoop dat je alles hebt meegenomen voor de weersomstandigheden die tussen de 15 en 25 graden konden zijn. We kraste de code, vulde het in en op het scherm van mijn telefoon kwam te voorschijn: Gefeliciteerd jullie gaan naar Boedapest en Wenen! Veel plezier! Ik als geografisch wonder dacht eerst ‘maar hoe dan’. Totdat ik op Google maps zag dat het maar 2,5 uur van elkaar met de auto aflag. Best wel te doen! Maar dat waren zorgen voor later! Eerst mochten we genieten van Boedapest!

Als twee enthousiaste avonturiers zaten we in het vliegtuig en begonnen we om ons heen te kijken. Naast ons zat Joyce de Gruiter, een schoenen ontwerpster die onderweg was naar Boedapest omdat ze daar een tentoonstelling genaamd Shoe Magic aan het opzetten was, we waren zo enthousiast dat ze ons had uitgenodigd voor de opening (waar we natuurlijk naartoe zijn gegaan! Super mooi was het, het waren kunstwerken van en met schoenen, waar ik jammer genoeg alleen maar filmpjes van heb gemaakt).

Tijdens het gezellig praten met Joyce en haar man riep de piloot om dat hij goed nieuws had, het was 27 graden in Boedapest! 27 graden! Daar hadden we ons niet op voorbereidt!

Toen we eenmaal geland waren straalde we van blijdschap door de lekkere warme zon. En eigenlijk bleven we de hele dag nog stralen, het was voor ons (Gilius en mij) allebei de eerste keer in Boedapest waardoor alles zo overweldigend was. Alles was zo mooi, mensen leken zo aardig, gebouwen waren groot en alles leek er welvarend uit te zien. Kortom het voelde helemaal als een goed begin van een vakantie!

Op de eerste paar dagen gingen we een beetje de stad verkennen, heerlijk eten en de lokale marktjes langs om super hete sauzen te kopen, want ja daar houden we van en dat kon toevallig. Na dat we alles per voet hadden verkend huurde we een fiets en fietsen we naar het oude paleis van Boedapest. MOOI dat dat is! Boedapest is redelijk goed om te fietsen (niks is zo’n heerlijk fietsland als Nederland, dus Boedapest was prima) en hierdoor hadden we wel het gebied verkent waardoor we later konden beslissen wat we nog dieper wilde bestuderen.

In ons hostel boden ze vooral veel kroegentochten aan, maar gelukkig ook andere activiteiten, zoals boogschieten. Gilius vond dat zo cool dat we dat ook maar gingen doen!

Dus wij, als enige twee want blijkbaar zijn de kroegentochten toch echt wel populairder, liepen mee met een gids die ons meenam in een kelder van een gebouw waar allemaal doelwitten stonden en een jongen die ons met heel veel moeite probeerde uit te leggen hoe je moest boogschieten, de combinatie van Engels moeten spreken en voor een groep staan (lees Gilius en mij) was blijkbaar niet zijn ding. Maar toen we eindelijk na zijn uitleg mochten schieten was dat wel heel leuk om te doen! En Gilius was super goed! Natuurlijk is dit niet iets dat je perse alleen in Boedapest kunt doen maar dat maakte het niet minder leuk. Na het boogschieten hadden we nog een diner in een middeleeuws restaurant. Dat was zooo cool! Het hele gebouw zag er van binnen uit alsof je in een kasteel zat en je moest met je handen eten en er was veel bier en wijn! De obers en serveersters waren ook in thema gekleed en door de speakers klonk bijpassende muziek. Zeker een aanrader als je in Boedapest bent: Sir Lancelot.

Ohja, we zijn ook nog naar een Spa geweest! Vond ik niks aan, alleen maar hangouderen. Het gebouw waarin de Spa was vond ik wel weer heel mooi, zoals alles in Boedapest mooi was.

Dit is in het kort een beetje de hoogtepunten van onze reis naar Boedapest, volgende week komt een blog over het tweede gedeelte van de reis: Wenen! Binnenkort zal er ook een filmpje over de reis online komen dus daar houd ik jullie voor op de hoogte!

En voor als je het echt helemaal hebt uitgelezen…

Ik heb eindelijk foto’s van mijn optreden in een panda onesie:

Het verslag over Wenen kun je vanaf volgende week lezen bij ‘De Gilius en Antoinette Gingen Eindelijk Samen op Vakantie Blog Deel 2’!