Zoals jullie misschien al hadden gelezen in mijn vorige blog is het tijd voor een fotoshoot (en als je je nu afvraagt ‘hu vorige blog? zou dat de reden zijn waarom er nu een 2 staat in het begin ipv een 1’? lees dan eerst even blog 1, hij is niet heel lang, I promise, deze is langer, dat weet ik nu al nu ik hem aan het schrijven ben). Woehoe fotoshoot, super goed idee om op het strand foto’s te maken, het is al praktisch zomer! Behalve deze woensdag, onze fotoshootwoensdag was herfst met een vleugje storm. Samen met Sharik en Jennifer gingen we aan de slag.

Nadat we snel geluncht hadden en de (voor mijn gevoel) hele Rotterdamse winkelstraat hadden doorkruist om hét perfecte rokje te vinden voor de fotoshoot (hét rokje dat uiteindelijk toch niet op de foto is beland omdat het voornamelijk headshots waren) was het eindelijk tijd om naar Scheveningen te gaan. Beladen als kamelen met fotoshoot lampen, filters en statieven sjokte we door de duinen en het strand om het perfecte plekje te vinden… Na een uur lopen werd er toch besloten om aan de andere kant van de pier de foto’s te maken. Dus na anderhalf uur met fotospullen te hebben gesleept kwamen we eindelijk op hét plekje uit. Nou hup lampen neerzetten en de goede lens erop (nog allemaal andere dingen voorbereiden voor de foto waar ik geen verstand van heb dus we spoelen dit stukje even door) laten we snel goede foto’s maken. Het is koud, het waait hard en het kan elk moment gaan regenen. Het is toch lente? Ja, gister wel.

Toen mijn lippen meer purple rain werden dan cotton candy sugar pink (of hoe de lippenstift ook heette) waren we klaar op de locatie en renden we naar het dichtstbijzijnde strandtentje voor een warme chocomelk mét slagroom. Met een warme chocomelk geklemd tussen onze handen bekeken we de eerste paar 200(!!!) foto’s en selecteerde we 10 goede foto’s. Top! Eerste set klaar! Op naar de volgende twee settings.

In de week voor de fotoshoot heb ik zoveel mogelijk teksten overgeschreven op A4tjes, zodat deze gebruikt konden worden tijdens de fotoshoot als props. Super leuk idee… Super veel werk… Andere leuke props voor op en rond het bed waren chocola (iemand die mij een beetje kent weet dat dit belangrijk voor me is), een koptelefoon, mijn telefoon, pennen en natuurlijk de boekjes waar ik écht mijn liedjes in schrijf.

Na meerdere poses op en rond het bed was het tijd voor de laatste setting. Op de theaterstoelen. En bij fancy stoeltjes hoort natuurlijk een fancy gitaar (op deze foto’s staat mijn hollow body)! Zo, nu snel even de laatste twee sets bekijken, daar een voorselectie van maken en we zijn klaar…

Klaar… om 1.00 donderdagnacht. Of nouja klaar, Sharik moet alles nog bewerken, mooi maken een beetje magieglitter overheen gooien en dan zijn ze klaar voor de nieuwe site/fb/instagram/perskit/enz. .

Dus wat vinden jullie, zijn de foto’s geslaagd?
Foto