Download hier de perskit

Een poppy sound, catchy teksten, de klassieke singer-songwriter met een vernislaagje rock. Laat je meevoeren op de eigen gecomponeerde noten en teksten. Ervaar het en word één van Antoinette’s Stupid People.

Er was eens een meisje. Lang blond haar, blauwe ogen, een spontane meid, misschien net iets te spontaan toen zij – uit geheel vrije wil – aanbood een illuster gezelschap op een muziekavond te trakteren. Die avond in 2012 bleek het begin van haar muzikale sprookje. De studente en haar gitaar raakten in vervoering, het publiek evenzo. Tussen de aansprekende covers een bewust verdwaald lied uit eigen pen. De befaamde zenuwen gierden door de keel. De toehoorders bespelend van noot naar noot. De publieke openbaring was evident: you need to live, breath and make music. And so she did. De studente en haar gitaar leven nog steeds lang en gelukkig…..

….en delen hun geluk nu op veel meer plekken, momenten, dagen en locaties. Antoinette heeft een eigen repertoire, haar eigen sound en inmiddels veel eigen geschreven liedjes. Die brengen haar van podium naar festival, van huiskamer-concert naar het muzikale feest. Antoinette heeft op vele podia gestaan van Roermond tot Rotterdam en van Hasselt tot Den Haag. Ze herbergt een mix van Miss Montreal en Anouk met een extra vleugje vrolijkheid en spring in het leven.

Het meisje is sprookjesachtig betoverd tot een zelfverzekerde muzikante. Die ontwikkeling – verdiept met een turbulent liefdesleven en genoeg zijwegen op haar veeleisende pad naar volwassenheid – is alle inspiratie nodig voor een indrukwekkend portfolio eigen songs. De maatschappelijke hectiek laat Antoinette ook niet onberoerd. Tot haar eigen verbazing schreef ze een ouderwets authentiek protestlied. Het publiek wordt getrakteerd op de belevenis van Antoinette haar muzikale betovering: van lekker luchtige kampvuur-liedjes, tot ‘heart-breaking’ balades en vaak genoeg gecombineerd met die serieuze boodschap die tijd nodig heeft om te bezinken.

Elk optreden vertelt opnieuw het muzikale sprookje van het meisje met haar gitaar. Dat is wat Antoinette het liefste doet. En een bijzondere muzikale ervaring voor de toehoorder van dit sprookje, je wordt er in meegezogen tot ook jij weer “happily ever after” de nacht in gaat…

In de zomer van 2017 tourde Antoinette langs de campings van Frankrijk.

Antoinette, samen met haar gitaar.