Blog nummer 5 alweer! Alleen deze keer met wat minder leuke updates. Sinds een paar weken heb ik last van mijn stem…

Elke keer als ik ziek ben denk ik: het gaat wel over. Zo ook deze keer. Maar dat ging het dus niet. Dan maar naar de huisarts, inloopspreekuur want ik nam het niet heel serieus. Van de huisarts kreeg ik een antibioticakuurtje. Hij nam het blijkbaar wel serieus. Maar dat antibioticakuurtje, dat hielp niet. Dus snel weer terug naar de huisarts. De huisarts krabbelde wat op een papiertje en zei dat het hopelijk in de apotheek te vinden was. Ik vond dit een rare uitspraak, dus nog een beetje verward liep ik naar de apotheek waar ik samen met de apotheker het briefje probeerde te ontcijferen. Ze constateerde dat wat de huisarts op het briefje had geschreven geen medicijnen waren maar homeopathische druppeltjes en dat deze niet vergoed zouden worden, oh en dat ze deze dus ook niet hadden bij de apotheek. Hierdoor had ik niet echt het gevoel serieus genomen te worden maar als een brave patiënt fietste ik heel Den Haag door om de goede druppeltjes te vinden.

Na een paar weken merkte ik dat de druppeltjes niet hielpen. Gefrustreerd vroeg ik aan mijn zingende vriendjes en vriendinnetjes of zij misschien nog tips hadden. Maar eigenlijk zeiden ze allemaal dat ik naar de kno-arts moest gaan. Na even googlen zag ik dat er kno-artsen zijn die gespecialiseerd zijn voor zangers waarvan er een in Voorburg zit met een inloopspreekuur op maandag- en donderdagochtend. Dit betekende voor de derde keer naar de huisarts gaan (zou ik binnenkort een strippenkaart krijgen) met deze keer als doel een doorverwijzingbriefje te krijgen. Gelukkig kreeg ik deze zodat ik binnen twee dagen al naar de kno-arts kon!

Uit het onderzoek bij de kno-arts kwamen twee dingen uit. Nummer een, je stembanden zijn perfect (woehoe dit is het goede nieuws in deze blog). En nummer twee, je bent ergens allergisch voor iets. Iets. Iets.

Ik kom pas over twee weken erachter wat die iets is. In die tussentijd zal je me niet veel horen zingen, een paar liedjes en dan voelt het alsof er scheermesjes in mijn keel zitten.