Het idee; lekker de hele dag in je pyjama lopen, een beetje tv kijken en die kleine dingetjes van je to-do list afstrepen, lijkt altijd zo’n geweldig goed idee. Eens in de twee/drie weken zie ik in mijn agenda dat ik zo’n dag ga krijgen. Al een paar dagen van tevoren verheug ik me dan op het idee, dat ik geen make-up op hoef te doen, geen bh aan doe en gewoon de hele dag kan stinken in mijn pyjama (alvast sorry voor deze oncharmante maar zeer werkelijke beschrijving van zo’n dag).

Totdat die dag is aangebroken. Ik blijf extra lang in bed liggen, want ik hoef niks, kruip vervolgens uit bed. Sta een half uur naar de koelkast te kijken wat ik eigenlijk wil ontbijten (let’s be honest, het is eigenlijk al lunch tijd dus we moeten het brunch noemen). Mijn eten, eet ik dan op, voor mijn laptop, dan kijk ik de derde aflevering van een serie (want extra lang in bed, betekend dat je eindelijk weer eens tijd hebt voor een serie, dus er prima twee in bed kan kijken). Het zou me niks verbazen als het opeens al vier uur is geworden en ik nog steeds niks heb gedaan. Dat to-do lijstje ligt er nog steeds, het enige dat me gelukt is, is dat ik nog steeds mijn pyjama aan heb, oh en hij stinkt (sorry jongens, had het al gewaarschuwd). En ik voel me dan slecht!

Ik word mega langzaam, twijfel opeens over alles en voel me eenzaam (terwijl ik de dag ervoor nog zó blij was, even een dagje ‘voor mezelf’ te hebben). Op dat soort momenten moet ik het huis uit en iets doen, terwijl dat stemmetje in mijn achterhoofd zegt: “Je zou toch rustig aan doen vandaag?” Als een verdwaalde puppy loop ik dan het huis uit en ga ik naar mijn invulling van de avond. Na een half uur merk ik pas dat het allemaal best wel gezellig is en heb ik eindelijk weer mijn aan-knop gevonden.

Sinds ik dit besefte probeer ik veel minder dagen in mijn pyjama door te brengen, het idee klinkt nog steeds erg verleidelijk, even niet zo veel te hoeven, maar op deze manier werkt het niet voor me. Ik word ongelukkig van niks doen. Dus laat me maar lekker actief zijn en mijn dagen vol plannen*. Dan ben ik een stuk gezelliger dan een verdwaalde puppy.

In de categorie, anders liep ik toch de hele dag in mijn pyjama 😉 https://youtu.be/7-R1keOclBI 

*Kleine disclaimer: Ik krijg mijn rust door iets meer ruimte tussen afspraken te plannen en vooral niet te haasten. Ook krijg ik rust door met vrienden af te spreken en muziek te maken, dat bedoel ik met actief zijn.