Ook al regent het heel hard buiten, voor mijn gevoel is er alleen maar zon om me heen! Wat een bizar coole week was dit. Zoals sommige misschien nu wel weten ben ik aangenomen op de KRO-NCRV Radioschool en dit was mijn eerste week! En als dit alleen al week 1 is… dan wordt dit echt een heel vet jaar!

Op zondagen maken we met de Radioschool het programma Fris, die maandagochtend tussen 4.00 en 6.00 wordt uitgezonden op Radio 1. Als voorbereiding had iedereen onderwerpen bedacht die we konden behandelen en onderzoeken voor in het programma. Zo had ik ook een lijstje met actuele maar ook met random onderwerpen. Toen ik dit lijstje maakte durfde ik niet eens te dromen over wat er mee zou gebeuren. Tijdens de redactievergadering werden de taken verdeeld, sommige hadden hele duidelijke onderwerpen en konden daarmee meteen aan de slag. Ik wist toen nog niet wat ik ging doen die dag, totdat er werd gezegd:

‘Antoinette, dan maak jij een column!’

Een column? Maar dat heb ik nog nooit gedaan? En wordt de column dan voorgelezen? Nee, je gaat hem zelf inspreken! Wauw, wat cool! Ja, natuurlijk wil ik dat doen! En wat een onderwerp dat ik mocht bespreken meteen! Sapioseksueel.

Mensen die me iets beter kennen weten dat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in seksualiteit. Ooit had ik de droom om seksuoloog te worden en als minor heb ik gender en seksualiteit in cultuur en maatschappij gestudeerd. Dit was dus voor mij een droomonderwerp! En het kwam ook nog eens op de radio!

Met volle enthousiasme heb ik mijn column opgenomen in de studio en met een zeer tevreden hartje keerde ik terug naar huis. De volgende ochtend heb ik de hele uitzending teruggeluisterd en ik ben zo ontzettend trots op het hele programma! Ik vind het zo cool dat we dit met z’n alle hebben kunnen maken. Alle onderdelen zijn even fijn om naar te luisteren en ik kijk dus ontzettend uit naar wat we nog meer gaan creëren!

Beluister hier de hele uitzending! Of alleen bepaalde delen, wat je wilt, ik zou alles luisteren 😉

PS: Als je je afvraagt hoe het met mijn muziek gaat, kom dan gezellig langs 28 januari in Vlaardingen, daar ga ik een uur lang liedjes zingen en verhaaltjes vertellen! Kaartjes kan je hier kopen!