Als muzikant blijft het altijd spannend of je elke maand genoeg optredens hebt gehad om je huur te kunnen betalen. De meeste mensen houden niet zo van die spanning dus nemen voor de zekerheid een bijbaantje. Mijn bijbaantjes zijn ontzettend leuk maar ergens wilde ik toch meer…

Dus toen heb ik me aangemeld voor de KRO-NCRV Radioschool… Als radio leek… Ik kwam door de eerste ronde, dit hield in een motivatiebrief en een opzetje voor een item voor op de radio. Toen werd het serieus en tijd om naar de Radio Talentendag te gaan…

De Talentendag was een ontzettend leuke dag waar je in een groepje allemaal radio-opdrachten moest uitvoeren. Naast dat ik ontzettend veel lol heb gehad en met een big smile on my face heb rondgelopen heb ik er ook al een paar kleine dingetjes van geleerd. Dus ik stelde me al helemaal voor: Als ik niet word aangenomen is dat geen verspilde dag, het was echt heel interessant en volgend jaar kan ik het ook nog een keer proberen. Maar terugkijkend ging die dag eigenlijk best wel goed, ook al zou ik dit nooit toegegeven als ik niet het verlossende telefoontje had gekregen.

Ze zouden zondag bellen, uiterlijk maandag. Elk uur dat verstreek op zondag leek het alsof mijn kans steeds kleiner werd. Ik was de hele dag zo zenuwachtig! Tussendoor had ik nog een optreden in Maastricht, maar het waren vooral zenuwen voor het verlossende telefoontje. Maar niks, geen telefoontje, maar ook geen jammer helaas mailtje dat ik het niet was geworden…

Hoe blij ben je nu?

Optreden ging echt super goed! Het publiek deed geweldig mee, sfeer zat er goed in, het was zoooo fijn, heel even vergat ik wat er nog meer op de wereld was en hadden we alleen elkaar en muziek!

Het was avond, nu gaan ze zeker niet bellen…

Het werd maandag…

Misschien bellen ze tussen kantoortijden? Ik heb de hele dag mijn telefoon in de gaten gehouden, met een oortje in voor het geval dat ik gebeld zou worden op de fiets. Maar niks langzaamaan begon ik het op te geven.

En toen op het moment dat je het echt los laat wordt je gebeld. Je zit erbij! IK ZIT ERBIJ!!!! Vanaf januari 2018 begin ik aan de KRO- NCRV Radioschool. Ik ga weer naar school! Met nog 12 andere (in tijden niet zo’n klein klasje gehad, zal wel even omschakelen zijn na Psychologie) wordt het elke week naar Hillywood rijden (volgende week ga ik weer op voor mijn rijbewijs! Wish me luck!).

Ik loop dus even op wolkjes en ga vandaag twee keer Sinterklaas vieren (I Love Sinterklaas), soms is het leven heerlijk en daar ben ik nu intens van aan het genieten! Hopelijk is jullie week net zo leuk! Om het even in evenwicht te trekken ik ben wel al twee weken in de ban van de griep, maar dat betekend niet dat ik niet mijn bed uit kom!

Ik vertel een grap en ben de enige die hem echt heel grappig vind…